CBIPSI Otto Sylt de Tapa Madre NutriCross
foto Otto Sylt
foto Otto Sylt

Otto Sylt

Salsitxers

Rambla Catalunya, 133

Telèfon: 93 237 54 61

www.grupnolla.com

Fem història

Galeria
d'imatges

Resum
històric

Revista
BASKET IPSI

Revista
IPSI ESPORT

Galeria d'imatges

La nostra història en imatges

Envieu-nos fotografies dels jugadors i dels equips que al llarg de la nostra història han format part del bàsquet a l'IPSI a web@cbipsi.com

Resum històric

INICIS DEL BÀSQUET A L’IPSI

Fundador: Enric Guerra Abad.

Any fundació: 1969.

Primer partit: Sant Gabriel de Sant Adrià 74- IPSI 4. (categoria benjamí, amistós). Any 1969.

Primera pista de joc: Carrer Urgell. Edifici de la Parròquia de Sant Isidor.

Edifici de Provença: La construcció de l’edifici de Provença suposa tenir millors instal·lacions esportives que permeten donar continuïtat als jugadors que per edat han de jugar en pista gran. Es formen els primers equips de categoria infantil i cadet.

Primer equip Femení: Any 1975 (categoria infantil).

Altres dades:

Temporada 71-72: Benjamí medalla d’or 1er Trofeu Claret.

Temporada 72-73: Aleví primer classificat a la Lliga del Consell Escolar.

Temporada 74-75: Infantil primer classificat a la Lliga del Consell Escolar.

Temporada 75-76: Infantil participa en el Trofeu Ciutat de Barcelona contra la Penya i el Barça en el Palau d’Esports de Barcelona.

Temporada 77-78: Juvenil campió del Trofeu Institut.

Temporada 78-79: Infantil campió del Trofeu Institut.

Juvenil final del campionat de Barcelona del Consell Escolar en el Palau Blaugrana contra Bosco Horta.

historia1 historia2

CONSOLIDACIÓ DEL BÀSQUET A L’IPSI

Centre d’Esports IPSI (CE IPSI): Fundat l’any 1978. El bàsquet s’integra en el CE IPSI (11 equips en competició).

President del CE IPSI: Albert Llorens Ibarz.

Primer sènior Fed. Catalana: Temporada 1979-80

Primera revista Bàsquet IPSI: Publicada l'any 1980. Vuit exemplars.

Edifici de Borrell I: Millora de les instal·lacions: els equips grans juguen a la pista del carrer Provença i els equips petits juguen a la pista de Borrell.

Equip sènior masculí: Juga a Segona Divisió Nacional (Temporada 1986-87).

Pista de joc: Passatge Toledo (Instal·lació Sant Medir).

Altres dades:

Primeres participacions en el trofeu de bàsquet del Saló de la Infància i de la Joventut.

Els equips d'IPSI deixen de participar en el Consell de l'Esport Escolar i comencen a jugar a Federació Catalana.

Hi ha un increment notable en el nombre de jugadors/es que implica un nombre creixent d'equips en competició. Els entrenadors dels equips son bàsicament jugadors d'IPSI.

Celebració cada any de les Jornades Esportives des de l'any 1980.

Maig 2003: El sènior A aconsegueix l'ascens a 1a Categoria, on juga actualment.

Juny 2005: L'equip pre-infantil del que formaven part tres jugadors de l'actual sènior A (Jordi Gratacós, David Pi i Pol Teruel), es proclama Campió de Catalunya.

ANYS DIFÍCILS

El final de la temporada 1986-87 marca un punt d'inflexió important i comença un període difícil en la marxa del bàsquet a IPSI. Dues son les causes principals:

La il·lusió generada pel fet que el sènior hagi jugat a Segona Divisió Nacional s'esvaeix quan a final de temporada no es pot mantenir la categoria.

La venda de l'edifici de Provença deixa sense pista de joc als equips grans d'IPSI.

Aquests dos fets provoquen per una banda que molts jugadors emblemàtics deixin de jugar i per l'altra que alguns entrenadors implicats en el bàsquet IPSI també abandonin el projecte.

En aquests moments difícils, Xavier Sánchez agafa la responsabilitat de tirar endavant el bàsquet a IPSI. Per donar sortida als jugadors grans de l'escola es crea un conveni de col·laboració amb el Sant Medir i, posteriorment, amb el CB Sants.

Xavier Sánchez junt amb altres col·laboradors comença a idear la solució als problemes del bàsquet a IPSI: la creació del Club Bàsquet IPSI.

CREACIÓ DEL CLUB DE BÀSQUET IPSI (CB IPSI)

Fundació del CB IPSI: Setembre de 1997.

Primera Junta Directiva (1997 - 2001): Albert Llorens (President), Xavier Sánchez (Vice-president), Francisco Cornejo (Secretari), Francisco Javier Sánchez (Tresorer), Isaac Fernández (Vocal) i Albert Baylina (Vocal).

Segona Junta Directiva (2001 - 2005): Jordi Gimeno (President), Xavier Sánchez (Vice-president), Andreu Martí (Secretari), Oriol Bozzo (Tresorer) i Francisco Javier Sánchez (Vocal).

Tercera Junta Directiva (2005 - 2009): Jordi Gimeno (President), Francisco Cornejo (Vice-president), Andreu Martí (Secretari), Oriol Bozzo (Tresorer) i Ma. Victòria Marcos (Vocal).

Quarta Junta Directiva (2009 - 2015): Jordi Gimeno (President), Dídac Escuín (Vice-president), Andreu Martí (Secretari), Oriol Bozzo (Tresorer), Lluís Medir (Vocal 1r.) i Xavier Cormand (Vocal 2n.).

Junta Directiva actual: Xavier Sánchez (President), Pol Teruel (Vice-president), Jan Teruel (Secretari), Saül Sanz (Tresorer) i Agustí Sánchez (Vocal).

Objectiu: La continuïtat dels alumnes de l'escola en la pràctica del bàsquet dins de l'àmbit IPSI.

Efecte de la creació del CB IPSI: Suposa la divisió del bàsquet a IPSI en dos grups: fins a cadet (àmbit CE IPSI); de júnior fins a sènior (àmbit CB IPSI).

Altres dades:

La construcció del nou polisportiu genera noves expectatives.

Sènior masculí i femení juguen a Primera Catalana (temporada 2004-05).

Reconeixement a IPSI per la Federació Catalana de Bàsquet com un dels Clubs de Bàsquet amb més equips en competició de Catalunya.

Creació de la Lliga de veterans.

Edició de la revista IPSI Esports.

Creació de la pàgina web www.cbipsi.com.

CURIOSITATS

Pau Donés (cantant de Jarabe de Palo) va jugar vàries temporades amb IPSI.

Anna Terrón (Delegada de la Generalitat a la Unió Europea) va jugar d'infantil i cadet en el bàsquet femení d'IPSI.

Epi (ex jugador del F.C. Barcelona) va jugar a la mítica pista del carrer Provença quan jugava amb l'Institut Alpe en categoria juvenil

Lisard González (ex- jugador del Barça i de diversos equips ACB) es va formar com a jugador a IPSI.

Maiol Cisteró (ex-jugador Manresa i de diversos equips ACB) es va formar com a jugador a IPSI.

Daniel Crespo, pare del ex-jugador del Barça i la Penya Xavier Crespo, va ser entrenador d'IPSI durant moltes temporades.

Valentí Feixas, ex-director de l'escola, va jugar a la pista del carrer Provença en els seus temps de jugador del CB Clot.

El primer equip que va estrenar l'actual pavelló de l'interior d'illa del carrer Provença va ser (en un entrenament) la selecció nacional de Croàcia.

Junta Directiva CB IPSI. Maig 2017.

Revista BASKET IPSI

Un passeig per les nostres arrels

Per tots aquells i aquelles que sou o heu estat socis o sòcies del nostre club, recordareu que al llarg de dues etapes, hem pogut gaudir d'una revista, IPSI ESPORT, que, malauradament després de la seva última desaparició, no s'ha tornat a editar degut a la poca col·laboració i implicació en els projectes que es van engegar el mes de desembre de 1997, coincidint més o menys amb la creació del CB IPSI i que amb l'edició de 8 números, va desaparèixer l'abril de l'any 2000, i l'altre que va sortir el juny de l'any següent i que va tancar portes amb 18 números editats el desembre de 2005.

Però molt abans, allà pels anys 80, un grup d'antics alumnes de l'escola vinculats a l'esport del bàsquet van decidir provar sort i van crear la que podríem considerar pionera d'aquestes revistes.

Efectivament, el dia 5 de març de 1980 veia la llum BASKET IPSI, una revista que, com el seu propi nom indica, es va crear amb la intenció de parlar evidentment de bàsquet però que després va incloure informació sobre l'altre esport que aleshores també s'iniciava a l'escola: el judo.

Dissortadament, només es van poder editar 7 números d'aquella primera revista que, a l'igual que ha passat amb les que l'han seguit, també va haver de desaparèixer pels mateixos motius que ho van fer les altres.

Les teníem arraconades per algun lloc de casa quan, a petició d'un integrant de la Lliga de Veterans del Club, vam fer-li a mans els set exemplars ja que ell era en aquell moment jugador d'un dels pocs equips que tenia l'escola i ens va manifestar el seu desig de poder disposar d'una còpia. Ell ha estat el que ha tingut la iniciativa i la paciència d'escanejar-les i ens ha lliurat un CD amb totes les pàgines de cada número editat que hem aprofitat per introduir-les en el nostre web a l'efecte que tots puguem saber d'on venim.

Com podreu observar, els mitjans d'aquella època no eren els més apropiats per fer una revista amb un mínim de cara i ulls però la il·lusió dels que la van iniciar va poder més que tots els entrebancs que hi va haver.

Així doncs, us convidem a donar un salt en el temps per veure de primera mà com van ser els inicis del bàsquet a l'IPSI a través de la revista BASKET IPSI i aprofitem per agrair al senyor Joan Pla el detall que ha tingut amb el nostre Club.

Revista IPSI ESPORT

Després de 17 anys en els que el bàsquet a l’IPSI va patir un fort daltabaix pel que fa als equips “grans”, coincidint amb el naixement del nostre club, es va tornar a reactivar el tema de la revista i, fruit de l’esforç i el treball dels qui hi van col·laborar, es van arribar a editar 26 exemplars que també, a imatge de la pionera “Basket IPSI”, hem escanejat perquè pugueu tenir-los al vostre abast.

Des de l’àrea social, esperem que aquesta iniciativa sigui del vostre gust i aprofitem per animar-vos a seguir mantenint encesa la flama pel nostre esport.

facebook twitter instagram wordpress youtube linkedin